Strib Ro- og Kajakklub

Strandvejen 265, Strib, 5500 Middelfart

CVR nr. 3270 4581

Hvordan bliver jeg medlem af Strib Ro- og Kajakklub

Det er en herlig oplevelse at være på vandet, men det er ikke ufarligt. Derfor er der nogle forudsætninger, som skal være opfyldt, før du på egen hånd kan gå ud i en robåd eller en kajak.

Den første betingelse er, at du kan svømme 300 meter, hvis du skal ud i en robåd. For kajakroere gælder det, at du skal kunne svømme 600 meter.

Så skal du lære at ro. Kom ned i klubben en mandag eller onsdag aften kl 1830 i sæsonen, som normalt er fra 1. april til 1. november. Her vil der være rovagt og instruktion.

Er du interesseret i at ro havkajak, skal du kontakte Vibeke Vestergaard Nielsen (vvn@live.dk). Frigivelsesforløbet består af et kursus i teknik og sikkerhed sideløbende med, at du ror med klubbens instruktører i det daglige rofarvand. Indtil du er frigivet, må du kun ro sammen med en instruktør fra klubben. Har du i forvejen de nødvendige kvalifikationer (et nyere IPP2-bevis eller tilsvarende), og har roet kontinuert til nu, kan du nøjes med at blive friroet af vores klubinstruktører.

Som roer bliver der oprettet et uddannelseskort på dig og du gennemgår et uddannelsesforløb, som ender med, at du bliver frigivet som roer. I en inrigger med styrmand, skal der altid være en uddannet styrmand ombord, som har ansvaret for båden og dens mandskab.

For frigivne roere er det helt frit, hvornår man vil ro. Nogle finder sammen i hold og aftaler, hvornår de vil ro. Blot er det et krav, at der er en uddannet og kvalificeret styrmand i hver båd.

Farvandet fra Vejlby Fed til Gals Klint kalder vi dagligt rofarvand. Her må alle ro, blot der er en uddannet korttursstyrmand ombord.

Skal du udenfor det, vi kalder dagligt rofarvand, skal der være en uddannet langtursstyrmand ombord.

Du kan læse mere om de regler, der gælder for roning i SRK, her.